top of page
Sök
  • Skribentens bildMonica Wiksten Gideonsson

Hur bokomslaget kom till

Tänkte berätta om hur omslaget till min kommande bok Soundtrack för blå änglar kom till. När jag funderade på idéer till omslaget visste jag att jag ville ha med vissa element ur berättelsen. Jag hade även en känsla av omslagets färgskala, åtminstone att det turkosa eller blågröna skulle dominera.


Under hela skrivprocessen med manuset har jag haft en inre bild av hur Amanda, bokens huvudkaraktär, ser ut. Och när jag hittade bilden på Pixabay kände jag direkt att här är hon ju, min Amanda!


Andra detaljer jag önskade var en elgitarr eftersom Amanda spelar i ett rockband. Tänkte först den skulle vara röd, men är glad att formgivaren fick mig att ändra åsikt. Den vita harmonierar perfekt med de övriga färgerna! Och så bilen, en Volvo PV duett som Amanda fått av sin älskade morfar i 25-årspresent. Plus några andra smådetaljer, som pennan eftersom hon jobbar som journalist. Andra saker jag hade med i min ursprungsskiss, exempelvis noter, fick stryka på foten. Det hade nog ändå blivit övertydligt insåg jag. Här nere är en bild på min skiss:När jag skickade iväg min önskelista kring omslaget till förlaget såg jag framför mig ett rätt klassiskt feelgoodomslag med en kvinna som syns bakifrån i något blommigt landskap och så vidare. Men formgivaren ville annorlunda - vilket jag är så glad för. Kunde inte ana att det skulle bli så här bra! Omslaget passar perfekt till boken - som faktiskt inte är en vanlig feelgood i bemärkelsen "missnöjd kvinna köper bageri och stöter på patrull". Missförstå mig inte - jag ÄLSKAR den sortens feelgood. Jenny Colgans serie om Det lilla bageriet på strandpromenaden är en av mina favoriter!


Soundtrack för blå änglar är dock inte riktigt den typen av story. Men den har humor, den har värme, den har svärta och spänning. Och har dessutom spår som är helt unika för genren, sa min redaktör.


Hur som haver - är så nöjd med omslaget!

Nu ska jag pilla med slutredigeringen stund.

Längtar så tills jag får hålla min bokbebis i famnen!

35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

10 tips för att bli en bättre författare

Om du vill utvecklas som skribent eller författare finns olika knep att ta till. Här listar jag 10 tips för att bli en bättre författare som funkat för mig. Skriv varje dag, även om det bara är några

Commentaires


bottom of page