top of page
Sök
 • Skribentens bildMonica Wiksten Gideonsson

10 tips för att bli en bättre författare

Om du vill utvecklas som skribent eller författare finns olika knep att ta till. Här listar jag 10 tips för att bli en bättre författare som funkat för mig.


 1. Skriv varje dag, även om det bara är några få minuter. Detta hjälper dig att utveckla din skrivförmåga och bli mer bekväm med skrivprocessen.

 2. Läs mycket, både inom ditt genre och andra genrer. Detta ger dig nya idéer, inspiration och hjälper dig att utveckla din egen stil.

 3. Använd enkla ord och undvik komplicerade fraser. Att skriva enkelt och tydligt är ofta mer effektivt än att försöka imponera med stora ord och avancerade satser.

 4. Planera din berättelse innan du börjar skriva. Detta hjälper dig att undvika skrivkramp och hålla dig fokuserad på din berättelse.

 5. Skapa intressanta karaktärer som människor kan relatera till. En bra karaktär gör din berättelse mer engagerande och håller läsaren intresserad.

 6. Låt din berättelse ha ett syfte. Oavsett om du vill underhålla, utbilda eller inspirera läsaren, så se till att din berättelse har ett tydligt syfte.

 7. Show, don't tell. Detta innebär att du ska använda beskrivande språk och scenbeskrivningar för att hjälpa läsaren att visualisera vad som händer i berättelsen.

 8. Lär dig att redigera och revidera din text. Detta hjälper dig att förbättra din skrivförmåga och se till att texten och berättelsen är så bra som det kan bli.

 9. Var öppen för feedback och kritik. Att ta emot feedback från andra författare eller läsare kan hjälpa dig att identifiera svagheter i din berättelse och förbättra den.

 10. Ge aldrig upp. Att bli en bättre författare kräver tid och tålamod och är en ständigt pågående process. Så se till att fortsätta öva och utveckla din skrivförmåga.


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

BLONDE

Yorumlar


bottom of page