top of page
Banner .jpeg

SOUNDTRACK FÖR BLÅ ÄNGLAR

En feelgood med lika delar värme och svärta - kryddad med en stor portion humor och en gnutta glamour! 

Amanda behöver ta tag i sitt liv. Som journalist på Motalabladet bevakar hon tråkiga kommunala möten om dagarna, och på helgerna undviker hon sina vänner genom att mangla lakan i tvättstugan. Hon gömmer oöppnade inkassobrev i kökslådan och hennes älskade elgitarr samlar damm på vardagsrumsväggen. Hur blev det så här?

För mindre än ett år hade hon pojkvän och en lovande journalistkarriär. När hon inte uppträdde med vännerna i åttiotalsglammiga bandet Sammy & the foxes hängde de på Gertruds kafé. Det var innan allt rämnade. Innan hon blev varse att vissa människor inte är vad de utger sig för att vara.

Barndomsvännen Julian märker att något måste förändras och tjatar med Amanda på en Barcelonaresa. Föga anar hon att en spådom och nya bekantskaper på en vinbar ska skaka om hennes liv från grunden. Kan hon bli den levnadsglada person hon en gång var? Och kan det mystiska brevet som dykt upp i brevlådan lösa hennes ekonomiska problem?

Soundtrack för blå änglar är en feelgood med lika delar värme och svärta, kryddat med en stor portion humor och en gnutta glamour. Det handlar om vänskap, ångest och modet att våga möta sina rädslor. Om kärleken till musik och livets märkliga sammanträffanden som inte alltid låter sig förklaras.


Röster från testläsare om Soundtrack för blå änglar :

”Testläser Monica Wiksten Gideonssons manus och är helt såld! Shit vilken bok det här kommer att bli!”

Lena Lindgård, författare (Ljuva känslor i blomsterbutiken, Lind & c:o.)

Om boken : Press
bottom of page